neděle 14. dubna 2013

Kuře pro dva

 Než jsem začala psát tento blog, tak jsem měla ještě jeden. Tehdy mě to moc nebavilo a napsala jsem tam jen několik příspěvků. Nyní jsem se rozhodla ten blog smazat, ale dva recepty přesunu sem, protože si myslím, že jsou zajímavé a čtenářům mého bývalého blogu se líbily. Tady je jeden z nich. :)

Máte rádi pečené kuře? Já ano. Ale někdy je problém, když jste třeba ve dvou, protože celé kuře nesníte. Můžete sice zbytek nechat na další den, ale ohřívané už přece není tak dobré, jako čerstvě upečené. :) Tak co teď? Buď si můžete počkat, až vás bude víc, nebo si udělat kuře pro dva podle mého receptu. :)) Neříkám, že je to něco převratného a bůhvíjaká novinka, ale je to dobré a docela rychlé. Obzvlášť, když máte rádi prsíčka. :)

Tak jak na to? Je to strašně jednoduché. V řeznictví si koupíte kuřecí prsa "motýlek", což jsou dvě prsa spojené dohromady kostí. Můžete sice i bez kosti, ale s kostí to vypadá líp. :) Pak budete potřebovat nějakou marinádu, kterou máte rádi, a něco na přílohu. :) Toť vše :)

Já jsem připravila smetanovou marinádu s česnekem. Bude k tomu potřeba pár lžic kysané smetany, pár stroužků česneku a trocha chilli omáčky, aby to mělo hezkou barvu a pikantní chuť, případně sůl a pepř na dochucení. Kuře omyjte, osušte a potřete marinádou. Můžete ho v ní nechat do druhého dne, ale když pospícháte, tak se nic neděje. :) Když jste koupili prsa i s kůží, tím líp - kůži opatrně oddělte od masa tak, aby vznikla kapsa. Do ní dejte taky marinádu a "promasírujte", aby se rozetřela po povrchu.


Kuře obalené v marinádě položte na plech vymazaný několika kapkami oleje. Předehřejte troubu na 180°C a dejte tam kuře. Pečte 40-45 minut.

Jako přílohu jsem se rozhodla udělat pečené brambůrky a salát. Brambory oloupeme, když jsou malé, tak je vaříme celé, když větší, tak je raději rozpulte, aby nebyly syrové. Vhoďte je do vroucí osolené vody a vařte 10-15 minut. Nejlepší bude, když je začnete vařit souběžně s tím, kdy dáte kuře do trouby. Téměř uvařené brambory slijte, obalte ve zbytku marinády, která zbyla po kuřeti, a vyskládejte na plech k masu. A pak jenom čekejte, až bude kuře hotové. :) Během čekání můžete připravit zeleninový salát, který báječně doplní kuřecí masíčko. A nebojte, kuře bude krásně šťavnaté s křupavou kůrčičkou. :) To moje vypadalo asi takhle:


A na závěr tipy na servírování :)


Dobrou chuť! :)

S ♥ Dinusska

Žádné komentáře:

Okomentovat