Léto je moje nejoblíbenější roční období. Nejen kvůli sluníčku, vodě, grilování a odpočinku od školy, ale taky proto, že je v obchodech a na trzích spousta skvělého čerstvého letního ovoce! Třešně, jahody, rybíz, borůvky, ostružiny, maliny... voňavé a šťavnaté plody přímo lákají a já se nikdy neudržím a vždycky si něco koupím. Ovoce je skvělé v čerstvém stavu, jako koktejl v kombinaci s jogurtem nebo kefírem, ale je taky výborné v koláčích a bublaninách! A právě o recept jedné takové bublaniny se s vámi chci podělit. Dostala jsem ho od mamky mé kamarádky a doufám, že se nebudou zlobit, když ho pošlu dál do světa, protože by byla velká škoda si ho nechat jen pro sebe! :)
Recept si určitě vyzkoušejte, bublaniny podle něj jsou tak výborné, že je peču jednu za druhou! :)
Mimochodem, zrovna dneska jsem na farmářském trhu na Náměstí republiky koupila půl kila černého rybízu a 200 g borůvek... uvidíme, co s nimi udělám.. :)
Recept:
2 hrnky mouky
1 hrnek cukru
1 kypřící prášek
1 vejce
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
ovoce
Smíchejte včechny suroviny. Směs vylejte do formy nebo na plech, buď s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný. Předehřejte troubu na 180°C a pečte 30-35 minut, dokud nemá bublanina krásnou hnědou barvu. Vyndejte ji z trouby, udělejte test špejlí - zapíchněte špejli do bublaniny, jestli je špejle pak suchá, tak je to hotové, jestli na ní zůstalo těsto, tak ji ještě na nějakou dobu vraťte do trouby. Hotovou bublaninu nechte vychladnout, nakrájejte a voilà - můžete podávat! :)
Dobrou chuť!
S ♥ Dinusska
A abyste se příliš dlouho nerozmýšleli, jestli ji máte udělat nebo ne, přikládám několik fotek.
Recept si určitě vyzkoušejte, bublaniny podle něj jsou tak výborné, že je peču jednu za druhou! :)
Mimochodem, zrovna dneska jsem na farmářském trhu na Náměstí republiky koupila půl kila černého rybízu a 200 g borůvek... uvidíme, co s nimi udělám.. :)
Recept:
2 hrnky mouky
1 hrnek cukru
1 kypřící prášek
1 vejce
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
ovoce
Smíchejte včechny suroviny. Směs vylejte do formy nebo na plech, buď s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný. Předehřejte troubu na 180°C a pečte 30-35 minut, dokud nemá bublanina krásnou hnědou barvu. Vyndejte ji z trouby, udělejte test špejlí - zapíchněte špejli do bublaniny, jestli je špejle pak suchá, tak je to hotové, jestli na ní zůstalo těsto, tak ji ještě na nějakou dobu vraťte do trouby. Hotovou bublaninu nechte vychladnout, nakrájejte a voilà - můžete podávat! :)
Dobrou chuť!
S ♥ Dinusska
A abyste se příliš dlouho nerozmýšleli, jestli ji máte udělat nebo ne, přikládám několik fotek.
Třešňová bublanina |
Borůvkovo-ostružinová - zatím nejlepší :) |
Žádné komentáře:
Okomentovat