neděle 12. srpna 2012

Králík na víně

Zdravím! Mám pro vás další parádní recept! V sobotu měla babička narozeniny, tak jsem měla za úkol uvařit slavnostní oběd, a podle mě se k tomuto účelu králík hodí perfektně. Králíka jsem koupila přímo od chovatele, a ta kvalita byla poznat - byl o dost větší než v obchodě a jeho masíčko bylo pěkně šťavnaté a měkké. :)

Tak co, navnadila jsem vás? :)

Tam-ta-da-dááá... a tady je ten slíbený recept!

Suroviny:
1 velký králík
1 l červeného vína
0,5 hrnku octa
rozmarýn
tymián
šalvěj
pepř
sůl
cukr
2 stroužky česneku
5 kuliček jalovce
4 hřebíčky
2 řapíky celeru
1 velká cibule

Příprava:
Maso je třeba naložit den předem.
Králíka naporcovat na větší kousky a uložit do velké mísy. Cibuli a celer nakrájet na velké kousky a lehce osmahnout, přidat do mísy k masu. To vše zalít červeným vínem, aby bylo maso celé ponořené. Přidat všechno koření, osolit, opepřit, nakrýt talířem, na něj postavit něco těžkého a nechat pod tlakem marinovat přes noc.
Následující den vyndat maso z marinády, osušit ho papírovými útěrkami, osmahnout dozlatova ve velkém (nejlépe silnostěnném) hrnci ze všech stran, přidat zeleninu z marinády a také osmahnout. Pak to vše zalít marinádou a případně i zbylým vínem, které se nevešlo do mísy. Podle chuti osolit a osladit a dusit pod poklicí přibližně dvě hodiny na slabém plamení až bude maso měkké.

Můžete podávat s bramborami (my jsme měli pečené), nebo jen tak s čerstvou bagetou. ;)

Dobrou chuť!

S ♥ Dinusska

P.S.: Nefotila jsem přípravu, protože nebyl čas, a stihla jsem udělat jen jednu fotku hotového jídla, než se to podalo na stůl a bylo snězeno :))

 

Žádné komentáře:

Okomentovat