pondělí 12. listopadu 2012

Poctivá gulášovka z hlívy ústřičné

V poslední době mám strašně moc práce, různých povinností a akcí, a proto jsem to tu tak trošičku zanedbala, čímž se vám všem moc omlouvám. :)
Dnes jsem vařila gulášovou polévku z hlívy ústřičné a rozhodla jsem se s vámi podělit o tento jednoduchý, ale výborný recept.

Potřebovala jsem (přibližně na 3 porce - nám to tak obvykle vychází):
cibule 2 střední
hlívu cca 200 g
brambory 4-5 menších až středních
paprika sladká (tak, aby polévka měla pěkně sytou barvu)
pepř černý celý 7 kuliček
chilli papričky 8 (neděste se, mám takové ty úplně maličké :) )
jalovec 4 kuličky
kmín drcený
majoránka
bobkový list
barevný pepř
místo soli a pro plnější chuť jsem přidala vývar ve vaničce (měla jsem kuřecí)

Příprava:
Cibuli nakrájejte na drobno a nechte zesklovatět na oleji. Mezitím pokrájejte hlívu na středně velké kostičky a přidejte k cibuli. Poduste tak 10 minut, zatímco budete škrabat a krájet brambory. Ty nakrájejte na menší kostičky. Houby s cibulí poprašte paprikou a kmínem, vsypte brambory a zalejte horkou vodou. Přidejte vaničku vývaru, kuličky pepře a plochou stranou nože rozdrcené jalovčinky. Vařte na mírném plameni, dokud nejsou brambory měkké, klidně je můžete trochu rozvařit. Před koncem vaření přidejte nasekané chilli papričky, majoránku a bobkový list. V případě potřeby dosolte (použijte zbytek vývaru) a opepřete čerstvě namletým barevným pepřem.


Hotovo! Dobrou chuť! :)

Mám ráda hodně husté a bohaté polévky, rádi si je dáváme jako hlavní jídlo. Tahle gulášovka dopadla úplně podle mých představ. K zahuštění jsem použila jednu menší bramboru nakrájenou na hodně malinké kousíčky (dá se i nastrouhat), ale podle mě to ani nebylo potřeba. :)

S ♥ Dinusska

Žádné komentáře:

Okomentovat