Když jsem vařila poslední recept, udělala jsem hodně rýže, která nám nakonec zbyla. Přemýšlela jsem, co s ní, a dostala nápad na lehký bezmasý oběd. :)
Co budete potřebovat (vystačilo mi to na dvě štědré porce)
rýže - měla jsem necelý jeden sáček (nejlépe se sem bude hodit rýže okořeněná kari kořením, ale klidně ho můžete vynechat)
dýně - cca 150-170 g
libovolná zelenina (já použila brokolici /několik růžiček/, červenou cibuli /měla jsem půlku/, řapíkatý celer /jeden řapík/, barevná cherry rajčátka /asi 9 rajčátek/)
zázvor - asi 2 centimetrový kousek
česnek - 2 stroužky
bílé víno - přibližně 150 ml
sůl, pepř, cukr, chilli
olej, máslo
Příprava
Pokud máte stejně jako já dýni zmraženou, dejte ji rozmrazit, pokud ji máte čerstvou, oloupejte ji, zbavte semínek a pokrájejte asi na centimetrové kousky.
Zeleninu pokrájejte na menší kousky, ale tak, aby bylo poznat, co vlastně jíme. :) Cherry rajčátka ponechte vcelku. Zázvor oloupejte a nakrájejte najemno, česnek rozdrťte plochou stranou nože a nasekejte na malé kousky.
Na pánvi rozpalte asi lžíci oleje se lžící másla a veškerou zeleninu i se zázvorem a česnekem rychle orestujte, zmírněte plamen, zeleninu osolte, opepřete, přidejte špetku cukru a čerstvě umleté chilli (nebo tam klidně můžete posekat čerstvou chilli papričku), podlijte vínem a chvíli duste (asi 5-7 minut). Dávejte ale pozor, aby se zelenina nerozvařila. Nakonec do pánve vysypte uvařenou rýži (můžete ji uvařit zvlášť, nebo použijte tu, která vám zbyla z předchozího vaření), promíchejte, případně dochuťte solí, pepřem a chilli. Krátce prohřejte, a až se víno a šťáva ze zeleniny do rýže vstřebá, můžete podávat.
Nápad na servírování:
Z pánve odložte stranou několik kousků dýně, celeru, brokolice a pár rajčátek na ozdobu. Do misky dejte rizoto a pak ho vyklopte na talíř. Ozdobte několika kousky zeleniny a případně i lístkem celeru.
Dobrou chuť! :)
S ♥ Dinusska
Co budete potřebovat (vystačilo mi to na dvě štědré porce)
rýže - měla jsem necelý jeden sáček (nejlépe se sem bude hodit rýže okořeněná kari kořením, ale klidně ho můžete vynechat)
dýně - cca 150-170 g
libovolná zelenina (já použila brokolici /několik růžiček/, červenou cibuli /měla jsem půlku/, řapíkatý celer /jeden řapík/, barevná cherry rajčátka /asi 9 rajčátek/)
zázvor - asi 2 centimetrový kousek
česnek - 2 stroužky
bílé víno - přibližně 150 ml
sůl, pepř, cukr, chilli
olej, máslo
Příprava
Pokud máte stejně jako já dýni zmraženou, dejte ji rozmrazit, pokud ji máte čerstvou, oloupejte ji, zbavte semínek a pokrájejte asi na centimetrové kousky.
Zeleninu pokrájejte na menší kousky, ale tak, aby bylo poznat, co vlastně jíme. :) Cherry rajčátka ponechte vcelku. Zázvor oloupejte a nakrájejte najemno, česnek rozdrťte plochou stranou nože a nasekejte na malé kousky.
Na pánvi rozpalte asi lžíci oleje se lžící másla a veškerou zeleninu i se zázvorem a česnekem rychle orestujte, zmírněte plamen, zeleninu osolte, opepřete, přidejte špetku cukru a čerstvě umleté chilli (nebo tam klidně můžete posekat čerstvou chilli papričku), podlijte vínem a chvíli duste (asi 5-7 minut). Dávejte ale pozor, aby se zelenina nerozvařila. Nakonec do pánve vysypte uvařenou rýži (můžete ji uvařit zvlášť, nebo použijte tu, která vám zbyla z předchozího vaření), promíchejte, případně dochuťte solí, pepřem a chilli. Krátce prohřejte, a až se víno a šťáva ze zeleniny do rýže vstřebá, můžete podávat.
Nápad na servírování:
Z pánve odložte stranou několik kousků dýně, celeru, brokolice a pár rajčátek na ozdobu. Do misky dejte rizoto a pak ho vyklopte na talíř. Ozdobte několika kousky zeleniny a případně i lístkem celeru.
Dobrou chuť! :)
S ♥ Dinusska
Žádné komentáře:
Okomentovat