Ryba je zdravá, to ví přece každý, a proto bychom si ji měli dopřávat co nejčastěji. Já rybu miluji, a tak s tím nemám žádný problém. :)
Nabízím vám pro inspiraci chutný, zdravý a vcelku jednoduchý recept.
Budete potřebovat
ryba - v podstatě to může být jakákoli ryba, nejlépe čerstvá a bez kostí (já jsem bohužel čerstvou neměla, a tak jsem použila mraženou tresku)
zelenina - vše, co máte rádi (já jsem tam dala červenou papriku, červenou cibuli, mrkev, brokolici a barevná cherry rajčátka, klidně tam ale může být i cuketa, květák, zelený hrášek,...)
rýže
bílé víno 150-200 ml
kari koření (nejlépe bez soli, jen trochu, aby rýže získala pěknou barvu a vůni)
olej
máslo
sůl, pepř, cukr, tymián, (koření na ryby)
Postup přípravy
Zeleninu nakrájejte na větší kousky - cibuli na měsíčky, mrkev na šikmé centimetrové válečky, větší růžičky brokolice na čtvrtky nebo půlky, ty menší můžete klidně nechat vcelku, papriku na proužky, ...)
Dejte vařit rýži podle návodu, vodu osolte a přidejte tam kari koření.
Zatímco se rýže vaří rozpalte na pánvi lžíci oleje se lžící másla a orestujte na ní zeleninu (trvá to cca 5-8 minut, brokolici můžete předem spařit vařící vodou). Pak zeleninu osolte, opepřete, přidejte větší špetku cukru, tymián a promíchejte, nakonec zalijte vínem a nechte omáčku trochu zhoustnout.
Na jiné pánvi rozpalte lžíci oleje se lžící másla, rybu pokrájejte na větší plátky, okořeňte ji podle chuti (já jsem použila koření na ryby) a na pánvi ji zprudka opečte z obou stran. Rybu přendejte k zelenině a na ještě horké pánvi rychle orestujte cherry rajčátka a také je přidejte do pánve k zelenině a rybě, pánev přikryjte pokličkou a ještě chvíli duste, aby se vůně spojily.
Uvařenou rýži rozdělte na talíře, navrch položte kousky ryby a zeleninu, ozdobte omáčkou.
S ♥ Dinusska
Nabízím vám pro inspiraci chutný, zdravý a vcelku jednoduchý recept.
Budete potřebovat
ryba - v podstatě to může být jakákoli ryba, nejlépe čerstvá a bez kostí (já jsem bohužel čerstvou neměla, a tak jsem použila mraženou tresku)
zelenina - vše, co máte rádi (já jsem tam dala červenou papriku, červenou cibuli, mrkev, brokolici a barevná cherry rajčátka, klidně tam ale může být i cuketa, květák, zelený hrášek,...)
rýže
bílé víno 150-200 ml
kari koření (nejlépe bez soli, jen trochu, aby rýže získala pěknou barvu a vůni)
olej
máslo
sůl, pepř, cukr, tymián, (koření na ryby)
Postup přípravy
Zeleninu nakrájejte na větší kousky - cibuli na měsíčky, mrkev na šikmé centimetrové válečky, větší růžičky brokolice na čtvrtky nebo půlky, ty menší můžete klidně nechat vcelku, papriku na proužky, ...)
Dejte vařit rýži podle návodu, vodu osolte a přidejte tam kari koření.
Zatímco se rýže vaří rozpalte na pánvi lžíci oleje se lžící másla a orestujte na ní zeleninu (trvá to cca 5-8 minut, brokolici můžete předem spařit vařící vodou). Pak zeleninu osolte, opepřete, přidejte větší špetku cukru, tymián a promíchejte, nakonec zalijte vínem a nechte omáčku trochu zhoustnout.
Na jiné pánvi rozpalte lžíci oleje se lžící másla, rybu pokrájejte na větší plátky, okořeňte ji podle chuti (já jsem použila koření na ryby) a na pánvi ji zprudka opečte z obou stran. Rybu přendejte k zelenině a na ještě horké pánvi rychle orestujte cherry rajčátka a také je přidejte do pánve k zelenině a rybě, pánev přikryjte pokličkou a ještě chvíli duste, aby se vůně spojily.
Uvařenou rýži rozdělte na talíře, navrch položte kousky ryby a zeleninu, ozdobte omáčkou.
S ♥ Dinusska
Žádné komentáře:
Okomentovat